dinsdag 4 maart 2008

I'm losing!

Beste medequizzers,

toegegeven, de laatste tijd zijn we niet bepaald sterk bezig op quiz-vlak. Zo werden de voorbije quiz-verslagen ofwel bijzonder laat gepost of, zoals vorige week, geschreven door een gast-schrijver. Daarnaast hebben we de analyse van onze eigen gastquiz veel te lang laten aanslepen, zijn we erin geslaagd om de webvragen niet correct op te lossen en tarten we vanavond het noodlot door aan te treden met een B-ploeg. B-ploegen hebben in voetbal al vaak bewezen tot heroïsche prestaties in staat te zijn, die dan de geschiedenis ingaan als "fantastisch, ongezien, waarzinnig". Echter, wij zijn slechts amateurs en kunnen het best vergeleken worden met de Rode Duivels (zelfs in topvorm is de kans op winst klein tot onbestaande). Ons citaat van de week (Frank Sinatra) geeft dan ook op voorhand reeds een indicatie van wat later realiteit werd.

De quizzen in 'Bal Infernal' liggen ons niet. Dit neemt niet weg dat we er steeds graag bij zijn. In tegenstelling tot de andere quiz-cafés is hier in de eerste plaats meer dan voldoende plaats en daarnaast zijn de quizzen steeds goed uitgewerkt. Vandaag kregen we een klassieke quiz voorgeschoteld: 5 vragenrondes, 1 fotoronde en 1 muziekronde.

De eerste ronde bevatte een gimmick. Alle antwoorden (Non-proliferatieverdrag, Chenonceau(x), De vliegende Non, Canon, Dom Perignon, Manon des Sources, Softenon, ...) bevatten het woord NON. De fotoronde had ook een gimmick, maar die werd ons gelukkig reeds op voorhand meegedeeld (het leven op de boerderij). Concreet resulteert dit in foto's van o.m. De boekentoren, Stefan Ackermans en Katja Schuurman. De derde ronde deed denken aan de Ulgy Sister quiz van een paar weken terug (je weet wel, een quiz waarbij alle antwoorden op voorhand "gekend" zijn). De antwoorden waren deze keer allemaal terug te vinden in het deelnemersblad van de 'Omloop Het Volk'. De muziekronde, met als thema 'een klein beetje oorlog', bestond ondermeer uit fragmenten van Massive Attack, The Killers, House of Pain, Army of Lovers en de Dandy Warholes. Nog een kleine voetnoot, in de vierde ronde hebben we gisteren definitief de strijd om de voorlaatste plaats verloren door een historisch dieptepunt te bereiken (=0 punten).

Wat willen we jullie nog meegeven:
  • Sommige van onze team-genoten bieden veel toegevoegde waarde en zijn vanaf nu verplicht om mee te komen
  • Charly Gaul verloor in 1957 de Giro omdat hij op een weinig strategisch gekozen moment een plaspauze inlast
  • Soms loont het om ook al eens te kijken naar wat de volgende rondes te bieden hebben. Op die manier zijn we erin geslaagd de wielrenner Weilandt te herkennen (dankzij de deelnemerslijst van de omloop) en het kunstenaarsduo Gilbert & George (dankzij hun naam die vermeld stond op het schilderij waarvan we een foto te zien kregen).
Eindstand
1. Buffy, the vampire layer [Pornoploeg] - 62
2. Mordicus Romanticus - 55
3. Een kaakslag voor de natie - 54
4. Rossen Tuur - 53
5. Helihaven Neen! - 53
6. Maccabi Dachau - 49
7. Heheeheheuhie - 49
8. De Goeie - 48
9. Pro Forma - 48
10. Subprimes - 47
11. Liefde is als een sigaret [Levensliedploeg] - 43
12. Okselvijvers - 42
13. Volgende keer beter - 42
14. Kwissen is makkelijker als je denkt - 38
15. De laatste - 38
16. Of neen, een dier - 37
17. Vet Smaakt Slecht - 35
18. I'm Losing [De Laatste Woorden] - 31

Extra's

Tijdens onze gast-quiz is gebleken dat Internethypes niet goed gekend zijn. Vandaar geven we jullie graag de twee fragmenten mee die resulteerden in solo's voor de jury.

1. I Like turtles

2. Chocolate Rain


PS: '2 girls 1 cup' was het derde internetfragment dat we voorzien hadden, maar op het laatste nippertje hebben we dit toch maar vervangen door Django Reinhardt. De link naar '2 girls 1 cup' geven we jullie niet mee. Reacties van mensen die het bewuste filmpje bekijken vinden jullie in overvloed op YouTube.

Geen opmerkingen: