woensdag 24 oktober 2007

Pas op, het is geladen!


Gent, maandag 22 oktober, 20h30. De vierde quiz van ons seizoen vond, net als quiz twee, in bovenstaand edel stulpje plaats. Pina and the Gang, Mozzer, Ark Van Noah en Also Sprach Kamasutra gaven verstek; Koken met Jesus, NV, Vrolijke Vrienden van Vertongen en Waren We Maar Met Drie Geweest zijn op de reservelijst blijven plakken. Wij waren met zeventien andere ploegen van de partij.

De eerste in een reeks van door-deelnemende-teams-ineengebokste-quizzen (ook wel gastquizzen), was een vooraf geplande ontboezeming van Functioneel Naakt.

Wie sprak en wie telde, wir haben es nicht gewußt, maar het stond vast dat iemand met lagere stem de presentatie deed, en iemand met hogere stem (en daardoor soms wat minder verstaanbaar) de punten las. Maar al bij al liep het van een leien dakje, en dat gold ook —we zeggen het niet zonder fierheid— voor ons (zie ranking). Een enkele verspreking bij de quizmaster werd héél enthousiast onthaald, te meer daar ze duidelijk niet gespeeld was. Hier komt ie.

Michel Pollentier,
de camion van België.

Volgende dingen zijn ook niet van de camion gevallen:
McAdam vond asfalt uit / flessentrekkerij is uit eten zonder betalen / Tartuffe is de aan Molière's pen ontsproten vrome hypocriet / Ralph Macchio is de kraanvogel alias Karate Kid / Man Ray vereeuwigde dit lekkere kiekje



Als evenknie kozen we deze week voor Maccabi Dachau. Ze hadden geen klagen, met 7/8.15/7/?/6/7.37 stonden ze bij de eerste tussenstand vierde, maar moesten één treetje dalen naar het eindje toe. Wijzelf kenden een vliegende start —in de eerste tussenstand eerste— en kwamen uit op 9/8.17/4/6/7/4.38 , wat uiteindelijk net niet genoeg bleek voor de top drie. Nèt niet, want Een Kaakslag voor de Natie had dezelfde eindscore, met identieke vertegenwoordiging van elke rondescore (één keer 9, één keer 8,...). De scorelijst kon het pleit dus niet beslechten. De jury rekende lukraak af op alleen de fotoronde, ja lap een kaakslag.

De eindstand, alsjeblieft (van onze redacteur Pieter)
1/ [ET, the extra testicle] 46
2/ De Goeie 43?
3/ Een kaakslag voor de natie 38
4/ [Pas op, het is geladen!] 38
5/ Maccabi Dachau 37
6/ Munchausen by Proximus 37
7/ Helihaven Nee! 35
8/ Okselvijvers 35
9/ Spiderschwein mit käze 34
10/ Pro Forma 31
11/ Freddy Veir 27
12/ Of nee, een dier 27
13/ Magicrème 26
14/ Vet Smaakt Slecht 25
15/ Volgende keer beter 24
16/ Heheeheheuhehie 23
17/ Kwissen is makkelijker als je denkt 22
18/ Bunnies of Doom 19

Ja Functioneel Naakt, jullie quiz mocht er wezen —een ruime overtreffing van de quizzen die zaterdagavond als slonzige kometen insloegen op de Vlaamse landkaart, om daar een gevoel van ontgoocheling na te laten in de harten van onder meer De Laatste Woorden, die zich in Landegem te buiten gingen aan een deelname. Maandag zagen we opgelucht bevestigd wat we al hadden moeten weten: voor het woord Quizt hoort het woord Gent, en niets anders.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

niet lokeren maar landegem
en iets met munchen is munchausen by proximus

Wouter7 ¶ zei

@anoniem, thx, is aangepast.

Anoniem zei

Laatste woorden Jan Wolkers: 'Zo is het genoeg'



'Zo is het genoeg' waren de laatste woorden van de vrijdag overleden Nederlandse schrijver en beeldhouwer Jan Wolkers nadat hij midden in de nacht wat granaatappelsap had gedronken en twee boterhammen met bessengelei had gegeten. Hij lachte nog even naar zijn vrouw.

Daarna viel Wolkers in een diepe slaap waaruit hij niet meer zou ontwaken, schrijft zijn biograaf Onno Blom in de krant Trouw. Twee dagen later overleed Wolkers midden in de nacht.

Blom hield een kort dagboek bij waarin hij de laatste dagen van Wolkers beschrijft. Op de vraag wat de schrijver wilde na zijn dood, liet hij weten dat hij gecremeerd wilde worden. Dat gebeurde gisteren in Amsterdam. (belga)

Voel ik hier jullie quiznaam voor volgende week al hangen, jongens?

;-)

pjotr007 zei

aiai, voorspelbaarheid troef...

Dit stond inderdaad sinds publicatie in "de morgen" van gisteren vast voor maandag.

Dan nog de mededeling van de quizgoden aan mijn ploegmakkers:

"Beste quizmens,

Enkele mededelingen van algemeen nut: in de nacht van zaterdag op zondag verandert het uur. We schakelen over op winteruur. U kan zich dus zondag een uur langer vervelen.

Vanwege dat winteruur is oktober de langste maand en daardoor is er een extra maandag. De quiz vindt plaats in het Zwarte Gat. We zijn benieuwd wie dit keer de extra quiz gaat presenteren. Misschien een heks? Het voltallige derde leerjaar als zombie verkleed? Kom ende ziet. Vergeet niet om u zelf ter ere van Halloween te vermommen. Als quizmaster bvb. The horror!

De laatste quiz van november wordt opgesteld en gepresenteerd door Maccabi Dachau. Schaaf alvast uw kennis van halve liters bier en luidruchtige studentengezangen bij.

Binnenkort beginnen we met het verdelen van de abonnementen voor december en januari. We hanteren hetzelfde systeem als vorige maand. Er verschijnen weer 3 webvragen op de site. De eerste 10 ploegen die drie juiste antwoorden doormailen krijgen een abonnement van Sniklaas.

De webvragen voor december en januari verschijnen zondag 28 oktober om 9 uur des morgens. Dan weet u tenminste wat gedaan met dat extra uur dat u die nacht gewonnen hebt.

met vriendelijke groeten,
Uw gq-team
"

Ze doen dus weer hun best om onze zondag te vergallen. De enige echte heilige dag is dan ook maandag...

Wouter7 ¶ zei

@hik, wel een beetje voorspelbaarheid kan geen kwaad zeker? "Je hebt ons door." Als er 'laatste woorden' in de pers komen, dan zijn we er als de kippen bij ;-)

Ja en gelukkig dat we zo goed zijn in quizzen, misschien verliezen we dan maar een half uur van dat gratis uurtje zondag... :-)

(Ahum. Vorige sessie was hopeloos. We herkenden alleen de castraat. Keep it simple, we pray thee, for the sake of lazy Sunday peace!)

wobble zei

en ondertussen is ein-de-lijk de ranking bijgewerkt. Tot aan het Zwarte Gat. Morgen mét de punten van de Stereo.

wobble zei

"Ze doen dus weer hun best om onze zondag te vergallen. De enige echte heilige dag is dan ook maandag..."

Wacht tot de webvraag op maandag verschijnt. Om 21u00.

*grijns*

Sarah zei

Blijkbaar een drukke week in de geschreven pers qua laatste woorden:

BRUSSEL - 'Oh my god', dat waren de laatste woorden van de Britse prinses Diana voor ze overleed na het fatale ongeval in Parijs in 1997. Dat verklaarde Damien Dalby. De man kwam na het ongeval toegesneld om te helpen. De prinses herhaalde de woorden meermaals.


Wel niet echt origineel hè die Diana. Geef mij dan maar de laatste woorden van John Sedgwick: "Van die afstand kunnen ze nog niet eens een olifant..." vlak voor hij werd geraakt door een kogel.

En nog beter:

http://www.youtube.com/watch?v=50f8XsVua0A

:-D

pjotr007 zei

@ sarah,

Thx voor de tips en mag ik eens Kubb meespelen ;-) Ziet er echt fan-tas-tisch leuk uit!

Grappig hoe GB en GQ dikwijls samen bezocht worden...

Wouter7 ¶ zei

Zwetend op de webvragen stellen wij het domweg vast: onze zondag is haast om!

Onzen pjotr heeft ons wel vooruit geholpen: vraag 2 en 3 juist beantwoord, super...!

Voor vraag 1 heb ik totally-film-expert buddy Peter gecontacteerd, en het fragmentje laten horen...maar neeje :-(!!
Hij heeft me wel beloofd om eens met zijn totally-film-expert vriendin Barbara de filmarchieven te doorzoeken...

we duimen -en brengen de rest van de zondag wel lui door!