dinsdag 15 april 2008

AAAOAOAWRGH!


The early bird catches the worm! Laatste Woord Pieter en ik waren vroeg op post gisterenavond —acht uur was het— en zo kwam het, dat ik aan de ingang getuige was van de aankomst van twee leden van Pro Forma, die net voor mij de Stereo betraden. Acht uur pas, en daar incarneerden zij reeds! Daar deze ploeg van (g)/(h)eiligheid bezwangerd is, stond in de sterren geschreven dat zij minstens eenmaal dit seizoen de overwinning zouden wegkapen. Als rechtgeaarde godsvrezende sterveling had ik om die reden thuis reeds een middelgroot offerkalf opengereten, en uit de positie van de zijlobben van de linkernier hetzelfde argument gededuceerd: Pro Forma will kick ass! En zo geschiedde.

Godheid Wim heeft de voorbije weken niet stilgezeten: over deze quiz was nagedacht. Nee, ik heb het niet over de Chris-Isaakvraag van deze week —het antwoord Axel Nort werd per abuis weggegeven (en nòg waren er ploegen die het fout hadden)— maar over de ingenieuze persiflage van de ja/nee-vraag, die de stof van de eerste ronde uitmaakte. Nee, een zeekoe is geen koe!

Meer linken volgde, en passeerden de revue niet ongemerkt. Hilarisch en godgegeven was de muzikaal geïnspireerde link die zich in volgende antwoorden weerspiegelde:
Sjah / 2 / Bern / Brood / Jess / Meren / The Oh! / Dawah / Sheen / Wonder.
Deze link viel niet alleen in goede aarde bij al jullie quizzerkens —algemeen applaus voor Wim toen hij de antwoorden gaf— maar werd ook zeer gesmaakt in kleine kring, waar Laatste Woord Nicolas onze ploeg aan de lang verhoopte en allereerste solo hielp, met het correcte antwoord Dawah. Hail to Pieter die de link zag, hail to Nicolas die gisterenavond keer op keer correcte antwoorden wist op te rispen.

Er waren ook foto's: vader en dochter Gainsbourg, Kidman en Bruni, Remco Campert. Er was een vertaling van Afscheid van Doe Maar . Tom voorzag UB40 correct van de toenaam 'C4', perste er Zest uit; Thomas noteerde de Ting Tings. Calexico bracht een geïnspireerde cover van Oceans of Noise, van het al even bekoorlijke Arcade Fire. O wat geloven we graag dat goede quizmastersmaak ons aan hogere scores helpt! Het linkprincipe kende nog opstoten: een 14-april-ronde, en ook een ronde als antwoorden Citroënmodellen —jochei, want auto's bleken opnieuw spek voor Pieters bek (B2! Axel!). Het leverde ons netto een behoorlijke score op, en dat ondanks onze vlag —AAAOAOAWRGH! / OU-URGH! / HAHEUHEHEU! — die telkens anders maar toch steeds conceptgetrouw als doodsreutel werd voorgelezen.

Met dank aan Laatste Woord Pieter, de (van leemten doortrokken) ranking!

1 Pro Forma 52,5
2 [pornofilmcrew] The queer hunter 51
3 Heheeheheuhehie 50
3 Vrolijke vrienden van Vertongen 50
5 de goeie 49
5 Een kaakslag voor de natie 49
7 Mozzer 48
7 Helihaven neen! 48
7 [De laatste woorden] AAAOAOAWRGH! 48
10 Freddy Veir 46
11 Of nee een dier 45,5
12 Spiderschwein mit Kase 44
13 vet smaakt slecht 42,5
14 Maccabi Dachau 42
15 Volgende keer beter 38,5
16 Kwissen is makkelijker als je denkt 33,5
17 Tzijn zotten die kwissen 33
18 Quaestor Sacri Palatii 28
19 De beste 26,5

Speciale vermelding voor De Beste —deelnemen is belangrijker dan winnen. Lof aan wobble, heimelijk trotse berijder van Artemis/Diana op Olympos. En tot volgende week, quizzerkens, in Het Zwarte Gat!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wim's kwissen zijn altijd lachen geblazen. Deze keer hebben we met Mozzer toch maar mooi voor de tweede keer dit seizoen het troostlotje gewonnen!
Met dank aan Gunnar van de Goeie om ons in ruil voor een fout antwoord een goed te geven (oeie, zijn we nu fraudeurs?!). ;-)

hik zei

Toch jammer dat de mooiste vraag van het jaar niet in het verslag vermeld werd; de Franse revolutievraag was puur goud.
Enne om toch even zout op slakken te strooien: "Walter De Donder wordt de laatste twee jaar burgemeester. Zijn schepenzetel gaat dan naar Leen Steenhoudt (CD&V/N-VA-Plus). Ook Rik Verhavert keert de laatste twee jaar terug, in de plaats van Wiske Bosteels. Yvan T'Kint zal voor de resterende twee jaar de plaats van Willy Teirlinck innemen. (rds) "

wobble zei

Pro Forma: 52,5
Queer hunter: 51
(...)
De goeie & Kaakslag: 49

pjotr007 zei

Thx Wobble, zo krijgt iedereen de juiste scores te lezen en komt Pro Forma alle eer toe...

Iedere overwinning met meer dan een half punt voorsprong is een verdiende!

Anoniem zei

alweer een prachtverslag, 't wordt een gewoonte