dinsdag 1 april 2008

Nie Pleuje.

Steven Patrick Morrissey (°22 mei 1959), kortweg Morrissey, is een Engelse zanger en (liedjes)tekstschrijver van Manchester, Engeland. In de jaren '80 was hij de zanger van The Smiths, een wereldvermaarde band met hits als "There's a Light that never goes out" en "Bigmouth strikes again". (Dat deze laatste twee de betreffende band jaar na jaar een notering garanderen in de tijdloze-100-hitlijst van BruStu, en dat hun naam begint met de letter S, vormt omwille van retrograde associaties voldoende reden om hen op te nemen in het lijstje "Sint-Truiden | Schleck | Scandium | Schirach | Smiths ." Maar dit geheel terzijde.) Vanaf 1987 nam hij het roer in eigen handen, scoorde opnieuw hit na hit, en zet die traditie voort tot vandaag. Tegenwoordig houdt hij zich vooral op in Rome, maar in de wandelgangen weerklinkt het gerucht dat hij elke maandagavond zijn privé-helicopter in gang trekt, om met geluidsdemper bij valavond te landen op het Sint-Pietersplein te —of all places— Gent, alwaar hij zich beweegt in het besloten milieu van Gentse Quizzers. Datzelfde gerucht gaf ertoe aanleiding om een van pop- en danstalent verdachte groep quizzers te labelen met een term, die verdikke al genoeg van bijtekenis bezwangerd was! Wij citeren "Urban Dictionary", en noteren dat de vierde betekenis opgang maakt as we speak.
  1. Mozzer
    The high king of indie.
    "Infidel! Bow before your Mozzer!"
  2. Mozzer
    Mozzer is a term used to explain the actions of one individual upon a member of either sex, male or female, where said member of sex is classed to be of significantly lower age than that of the other partner.

    Highly Illegal, but apparently this shit is worth it?

    Mozzer - Age 17
    Partner - Age 13

    In said case, mozzer is described as a genius for pulling a lower aged partner.
  3. Mozzer
    A 'mozzer' is someone who leads two lives. In one life, he/she spends as much time as possible sitting at a computer, coding websites, graphic work, and wasting time on msn.
    The other life is spent on regular travels to his/her partner to spend 80% of the time together having sex, and the other 20% making up for having no real relationship.

    Gordon: Hey look, it's Mozzer
    Mozzer: Hello dear friend.
    Gordon: Get laid today?
    Mozzer: Unfortunately not, for i must work.
    Gordon: Frightfully sorry old chap.


Maar goed, dit alles maar als aanloop ter verdediging van het netjes in ons midden verscholen pop-, dans- en quizmastertalent, dat zich gisteren voor het eerst —althans in ons geval— aan ons openbaarde. Hoera voor Mozzer! De toon was gemoedelijk, de vragen stonden garant voor uitdaging, en de quizmasters straalden van muzikaal geïnspireerde begeestering, toen zij het zelf zo ver dreven een tectonisch danspasje te wagen op het spreekgestoelte alias Bühne. Onder de technische verdiensten rekenen we de verstaanbaarheid van de spreker —de feedback op de micro nemen we erbij— het algemeen hoge tempo waarmee de quiz zich ontrolde, en de kunst om er toch maar weer op te komen, al die vragen van gepaste moeilijkheidsgraad. En ook de running gag, om Mozzer een score in de tussenstanden toe te kennen, schoot bij ons in het juiste keelgat. Het kikvorsperspectief van dit blog getrouw, spreken wij dan niet van een goddelijke openbaring —enkel weggelegd voor quizgoden— maar toch minstens van een avond stereo-getrouw op-hete-kolen-quizzen, waar de mannen van Mozzer de orakelende Pythia zelve naar hun pijpen deden dansen, en zo een van dragon en bearnaise doorspekte brug naar het goddelijke sloegen.

Er waren gewone rondes, en bladrondes. Alle rondes werden genoemd naar een nummer van Morrissey, met vermelding van het jaartal, en een quote. Zoals er zijn: "Sister I'm A Poet (88) -- And is evil just something you are, or something you do." Om ons te wapenen tegen onverwachte aanvallen van linkrondes met terugwerkende kracht, gaven wij aan deze indrukken gevolg door schriftelijke neerslag. Daar wij tot nog toe echter geen verband weten te leggen met de antwoorden, betitelen wij deze poëzie a posteriori als ornament, dat met onbevangen blik mag benaderd.

Van de partij bij de antwoorden: Jenna Jameson, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Koningswater, zwarte-rode-en-dan-grijze-steenkool, Bounty Killer, hemeroïden, Westerbegraafplaats, Ripley (Alien), The Beatles' Dear Judy in bewerking, Kasteel van Ooidonk meets Tsjernobyl, Barcelona meets New York, ruimen vs. krimpen. En op 11 juli 1303 was er een naar verluidt een bal voor oud-strijders, met geloof ik alleen de jury als genodigden... Niet zo voor deze gouwe ouwe, van Gerry and the Pacemakers!



Met dank aan Laatste Woord Pieter, de eindstand...

1 Volgende keer beter 62
2 Een kaakslag voor de natie 55
3 Subprimes 54
4 [pornofilmcrew] No cunt for old men 53
5 De Goeie 53
6 Pro Forma 49
7 Helihaven neen! 49
8 [De laatste woorden] één april knor haha 148
9 Freddy Veir 48
10 vet smaakt slecht 47
11 Maccabi Dachau 43
12 Heheeheheuhehie 42
13 Kwissen is makkelijker als je denkt 42
14 Spiderschwein mit Kase 38
15 Vrolijke vrienden van Vertongen 38
16 Of nee, een dier 37

Een dikke proficiat aan de leden van Volgende Keer Beter, die het in de regel zo hoog niet schoppen, en die de prestaties van hun team gisterenavond op die manier het cachet van bijzondere verdienste verlenen.

Eén ding nog, beste Mozzers: helaas, het anders zeer geslaagde groepsportret is naar de eeuwige virtuele velden (memory card error, crrrrapp!) Als plaatsvervangend eerbetoon luistert ondergeschrevene, steeds vóór zeven uur schrijvende op dit eigenste moment naar Suedehead: The best of Morrissey (1997). (Ik twijfel nog of ik nu "Suedehead", "Everyday is like sunday" of "We hate it when our friends become successful" verkies. Of moet ik het beste van Morrissey voorbij deze "Best of" zoeken, beste morrisseyfans? Ouija board, ouija board, would you work for me...) Een nog ambitieuzer huldiging onderneemt Laatste Woord Alexander, die zich volgende week met een verblijf in Rome blootstelt aan de directe nabijheid van Mozzer (betekenis 1), en ons ongetwijfeld een kiekje voorschotelt, zo het tot een treffen komt. Inmiddels verblijven wij, in de bescheiden overtuiging dat ons blog bij deze spellingsgetrouw ende oprecht is geüpdatet, en in die hoedanigheid niet moet onderdoen voor het gemiddelde door de spellingscommissie zelf geë-mailde bericht. Bedankt Mozzer! En, aan vier vijfde van jullie: tot volgende week in Bal Infernal.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

In Het Zwarte Gat zal het maar stilletjes zijn hoor Wouter.
(tenzij ik iets gemist heb zou het in den Bal moeten doorgaan).
Echter alweer een staaltje van superieure quizbesprekingkunst.
Je moet eens kijken op losflippos wat die sukkels als bespreking durven posten.
Wim De Geslagen Kaak

Toschi zei

De tekeningen van bukake zouden niet misstaan in deze blogpost (hint aan Mozzer).
Voor de rest niets dan positiefs te melden.

Wouter7 ¶ zei

Oeps, dank je wel Wim, is aangepast. Die lapsus is vast het resultaat van de inmiddels über-gravitationele aantrekkingskracht van het Zwarte Gat op de Laatste Woorden.
En, dank je wel voor het compliment.

Anoniem zei

Vielen Dank, waarlijks voor de lovende woorden, ondanks de paar vragen die al eens voor interpretatie vatbaar waren en de paar foutjes in het voorlezen van de tussenstand.
We beloven de volgende keer beterschap.

Cies vd kwis.

Enne ik zal joost es sommeren om die bukake-smeerlapperij in te scennen.

Anoniem zei

Anderzijds: ik sta te kijken van de winnaars. Is er een weekendkwisser / een los flippos lid of een geheim wapen in de zaal?

Anoniem zei

hela hela,

we zijn al 2 keer derde geweest en een keer tweede dus een overwinning behoorde ook tot de mogelijkheden.
al moet natuurlijk ook gezegd dat we de laatste tijd in een sterkere bezetting spelen dan vroeger. nu nog mezelf uit de ploeg zetten en dan spelen we iedere keer eerste.

jan van "volgende keer even goed"

Anoniem zei

goede jan, hebben jullie je ingeschreven op de oude belgen quiz 10/5 in oudenaarde? of zijn dat jullie homoniemen?

Anoniem zei

nee, dat zal iemand anders zijn.
we zijn blijbaar niet zo origineel geweest in het kiezen van onze naam