vrijdag 2 mei 2008

De afgang! De afgang!

Deze bijdrage wordt je aangeboden door collega Wim, lid van Kaakslag voor de Natie. Dank je wel Wim! En, nog even vermelden: blogland floreert. Leve de quizzerkens, leve de letterkens.
Diep beschaamd. Krijg ik dan van Literaire Oppergod Laatste Woord Wouter het immense voorrecht een verslag te mogen maken om te publiceren daar waar anders meestal zijn zeer bevlogen, erudiete en meeslepende pennevruchten terecht komen, blijkt dat dat verslag mag gaan over de tot nu toe allerbeste gastquiz die we hebben mogen beleven (ja, zelfs beter dan de onze) en wat gebeurt? Eén of andere mysterieuze kracht heeft ervoor gezorgd dat ik in het gezelschap van een supersympathieke Mozzer en een dito Goeie het in de Stereo op een verzetten van industriële hoeveelheden bier heb gezet, ondertussen diepste zieleroerselen uitwisselend, de barman tracterend en uiteindelijk een vergelijkend warenonderzoek uitvoerend naar 6 of 4 jaar oude rum. In die mate mijzelf overschattend dat ik mij de volgende dag enkel en alleen op mijn beroepsbezigheden kon concentreren, bedenkend dat tegen dit soort koppijn enkel een guillotine helpt. Dus geen verslag op het beloofde tijdstip.

En dan vaststellen dat Oppermeister Wobble mij zwaar in snelheid heeft gepakt (stel U daar aub niets bij voor) en een mooi uitgebreid en zogoed als volledig verslag heeft gepost. Dus wat rest mij nog? Een miserabele poging.

De Gilles hadden zich tot nu eigenlijk enkel laten opmerken door hun creativiteit op naamgevend gebied. Ja sorry gasten, ’t is hard. Toen de uitleg over het zelf punten toekennen kwam, vreesden wij dat de jongens en meisje al hun mentale vermogens in het uitdokteren van dat systeem hadden gestoken. Toen werd voorgelezen dat wie valsspeelde nul kreeg, werd onze vrees nog iets groter want niemand zag in hoe je dat dan moest doen, trichen. Maar onze sceptische houding was totaal overbodig: dit was goed, er zat vaart in, er waren momenten van puur quizgenot (het vallen der frank bij de 21), kortom, Gilles: ons respect!

Dus eerst de cijferronde. Meteen was voor ons de toon gezet. Dit zou onze dag niet worden. Enkele vermijdbare missers en we hadden onmiddellijk een reusachtige achterstand, 36 op 55, zoiets, terwijl enkelen het maximum haalden.
Toevoegend aan het Wobble-verslag: Kim was 1 keer meer sportvrouw vh jaar dan Justine, Jezus begon zijn viswinkel met 2 stuks, 3 landen voerden na 2002 de € in, 4 tafels in ’t Patershol, Eleonore is 5e voor de troon, de jeanettenbal is 6 punten in ’t snooker, Apollo 7 was de eerste bemande rond de maan.

Reeds uitvoerig bewierrookt: de tram 21 ronde. Groot onrecht: Keizerkarelbrug werd afgekeurd, lap, weer wat meer achterstand. Sint-Clara doorstreept en we konden het schudden.

Een foutloze klassieke ronde zonder toeters bracht ons terug bij de mensen, de fotoronde was een Fo-To-ronde, leuk gevonden maar in onze oneindige dwaasheid doorstreepten we topaas voor tourmalijn.

Mochten we weer wat moed gekregen hebben, dan werd die vakkundig de grond in geboord door de laatste ronde. Dit is mijn ding niet, iets meer van mijn teamgenoten zodat we niet compleet afgingen, maar dan nog. Ik dacht voor het electrodeuntje eventueel aan Milk Inc, te linken met de melkbrigade maar Geert Mak had die al voor zich genomen. Toen bij de 2e reeks fragmenten ‘Sur le pont’ klonk, had ik een gelukkige ingeving, serie nog nooit gezien, muziekje nog nooit gehoord, chance dus. We sleurden er ons door, Maarten, Jeroen en de Dieters moesten het werk doen, ik gaf forfait. En toen bleek nog maar eens dat wij niet kunnen gokken.

Pijnlijk. Een mooie quiz en dan pas 6e, dat verdriet moest naderhand weggespoeld worden, vandaar. Het ergste was nog dat door onze wanprestatie, onze grote concurrenten hun voorsprong zomaar eventjes konden vertienvoudigen! Ja, van 0,02 naar 0,20! We voelen als underdogs de morele steun van Quaestor, Vrienden, Makkelijker, Of Nee, Heli, Beste, Schwein, Woodrows, Freddy, ProForma, Heheuhen, Mozzer, Vet, Sub, Volde Keer en zelfs de door ons zo bewonderde Maccabees maar het blijft een harde strijd. Zou het reculeren om beter te sauteren zijn? Come and see next week.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

beste wimm,
niemand die reageert op je driest dronkemansverhaal ? wat sneu, want in de beste laatste woorden traditie gesteld, voorwaar ! proficiat !
hij die de dronken dans nipt wist te ontspringen alias dien andren sympathieken goeien

wimm zei

tx bart

pjotr007 zei

Ook voor dit verslag mag de loftrompet inderdaad luid schallen.

Echter, door de treurnis om onze afwezigheid had ik daarvoor de moed nog niet gevonden.

Dank en tot straks!

wimm zei

tranen om het grote gevoel van verlatenheid zijn aan het minderen

ciesvandekwis zei

Uitblinken in het net ontsnappen aan een gigantiese zuippartij, dààr moet je talent voor hebben.
En ne rappe vélo.
Die andere mozzer, die speelt echter niet eerlijk, die zuipt al dagelijks op het werk.